2006/04/19

Rörelse: Trancestilen (fortsättning)


Det är alltid skönt att ha läsare vars analyser inte bara är i linje med ens egna tankar utan som dessutom förlänger resonemangen ytterligare en bit. Just den här läsaren har sedan länge haft den förmågan, inte bara inom moderelaterade frågor utan snarare inom de flesta frågor värda att diskutera.

"Vad gäller dina åsikter om trancekläder så skulle jag, för att kunna applicera fenomenet på Lund, skilja på trance-stilen och goa-stilen (en beteckning jag för övrigt gillar). Goa-stilen är dreads och jonglerbollaroch slitna linnen och byxor med knytning i midjan (både tjejer ochkillar); medan trance-stilen är självlysande byxor, minimala toppar(tjejer) och bakåtslickad pottfrisyr (killar). Sen blandas de två förmodligen ute på Spillepengen, dansande till samma musik och tuggande samma hallucinogena svampar. Goa är medelklass som längtar sig bort, trance är white trash som är ganska nöjda med livet. Inte för att jag känner så många från något av gängen, men jag gillar att generalisera.

Bilden är givetvis av Ferry Corsten. Jag tror inte han bekänner sig till någon av ovan nämnda trancestilar.

4 comments:

Josef Davidsson said...

Men fula kläder har Ferry på bilden... Tröjan kunde verkligen vara inköpt Camden High Street.

Ace said...

Berlin för nån helg eller så, sms: "We're going to a very small goa party. Would you like to come?". Tyvärr tackade vi nä till det väldigt lilla goapartyt.

Emma said...

Jo där man snacka generalisering, trots att jag tillhör ngn av dem här kategorierna emelanåt kallar jag kort och gott alla för rejvare. Fast jag skulle nog kunna dela upp det i olika kategorier om det vore av intresse för någon

Anonymous said...

i use opera for browsing the internet and it shows a notice for this website at this time!My web site ... http://services.aqa.org.uk/forums/media_studies/profile.php?id=31689