2006/09/04

Samhällsansvar!


Stelly har röstningsbanner på sin sida. Jag får magsår och tänker: "Shit, vi måste ju också agera i enlighet med demokratiska grundprinciper". Därför ploppar jag upp en uppmaningsbanner på TWWW med.

14 comments:

Anonymous said...

äh, ni får gärna skita i att rösta om ni röstar blått!

Johan B said...

Nu måste du skoja med mig aprilo va? Demokratiska processer existerar utanför partipolitik och dagsfärska opinioner.

Hanna said...

Jag följde ditt exempel med, med röstningsbanner that is!

Johan B said...

Klockrent Hanna. Jag tror att alla som hittills har kommenterat i den här tråden kommer rösta olika. Men som ten-thirty-one-Peter säger "When You Care, It's All Good!".

cherry said...

åh det är så cute. det är som en liten banner-klubb. alla får vara med!

Carlos Grenualdo said...

Stackars Arvid... Fast nu kan han kanske komma fram snabbare när trädkronan naggats lite i toppen.

Nu är min FP röst självklar eftersom äckelsossarna kände sig tvingade att utnyttja röda mediasverige för att undvika en blå seger mitt i en högkon.

Ace said...

Jag är så trött på all audiovisuell offentlig nerskräpning vad anbelangar det där valet, att jag blivit rätt sugen på att utebli. Eller, är det kanske så att en stilren, blank röst aldrig varit mer befogad? Som en protest mot alla valgycklare, levande eller affischerade, som skräpar ner stadsmiljön mer än hela förortens samlade graffitimålare.

Johan B said...

Du ställer en berättigad fråga Ace. En månad vart fjärde år beter sig alla politiska partier på precis samma sätt som de ägnar resterande 204 veckor åt att stävja. Men när makten gör något brukar det oftast passera obemärkt även fast den totala glädjen av att se höstens första Paradiseaffisch kommer vara större än den totala tillfredställelsen av varenda valaffisch i hela landet.

Ace said...

Har inte Paradise lagt ner?

F ö anser jag, utan att på något vis vara socialdemokrat, att Carlos Grenualdos påstående om att "äckelsossarna kände sig tvingade att utnyttja röda mediasverige" är det roligaste och mest bajsnödigt paranoida jag hört på länge. Som att medierna tyckt en liknande händelse varit mindre intressant om rollerna varit motsatta. Dessutom känns Folkpartiet anno 2006 mera som Bert och Ian än någonting liberalt.

Carlos Bajsnördigaldo said...

Oskuldsfull in i graven eller? :)

Om man på allvar tror att sossarna inte visste om detta och även tror att det var en slump att de släppte det direkt i samband med Reinfeldts utfrågning bör man även tro på gud, vättar och hygien hos kebebvagnen.

Johan B said...

Paradise har lagt ned fick jag igår meddelat om inte från hästens mun så åtminstone en som en gång kysste den. Tragiskt men oerhört vackert. Paradise kommer träda in i den lilla skara av klubbar som för evigt kommer finnas inritade på varje hipsters näthinna.

Två saker angående skandalen:

1. Alla partier hade utnyttjat den valmässigt korrekta tajmingen att släppa informationen om intrången så som sossarna gjorde. Det är inget annat än spelets regler. Det är inte det som möjligtivs skulle kunna beteckna dem med epitetet äckelsossar om man väljer att använda sånt språkbruk.

2. All media i Sverige, inte enbart de relativt få kvarvarande uttalade röda mainstreammedia, har hoppat på det här tåget och rapporterat i stort sett lika mycket med all rätta. Det är en stor skandal att Leijonborg inte direkt uppgav hur det låg till och en nästan lika stora skandal att Johan Jakobsson inte uppgav det redan i mars.

Kommer det här påverka utgången av valet? Kanske men långt ifrån säkert. Påverkar det folkpartiets reella politik? Nej, men det påverkar onekligen trovärdigheten i deras påstående om hårdare tag mot fusk och oegentligheter.

Ace said...

Det Johan säger.

Anonymous said...

Fy fan för borgare! Varför blanda skit i maten bara för att den smakar dåligt? Alla som ger mandat åt försämring av levnadsstandarden hos de fattigaste och mest utsatta i samhället är i min mening fascister. "Så enkelt är det."

Johan B said...

I det postmoderna samhället får man räkna med att folk omdefinierar betydelser efter eget godtycke. Är det bra? Förmodligen inte.