2006/10/16

Märke: United Arrows

Tillbaka till kläder. Så kan man väl sammanfatta den här posten. En text om ett märke utan en massa löst ludd runtomkring (som egentligen bara är till för att jag skall verka lite halvintellektuell). Nu handlar det om siluetter, linjer och färger. Det handlar om United Arrows.

I somras dog jag en smula när jag insåg att jag aldrig skulle kunna köpa de där underbara ljusblåa slacksen jag hittade på Dover Street Market. Eftersom United Arrows byxor inte finns i större storlekar än 50. Och jag är ungefär så där 52. I europeiska storlekar. Vad jag är i japanska vågar jag inte ens tänka på. Damn, you japanese people, varför är ni så korta för? För ni gör ju några av de vackraste casualplaggen jag sett och inte alls helt oävna plagg för en mer uppklädd inställning.

Egentligen vet jag ingenting om United Arrows. De hade bara en byxa inne på DSM och att ta reda på mer via internet har visat sig vådligt. Allt är på japanska. Och jag är ännu inte flytande i just det språket. Jag har lyckats lista ut att det är ett populärt märke i området Shibuya i Tokyo, att deras kortärmade skjortor rekommenderas för varma sommardagar under mörk kostym och att deras kläder säljs på affären District som också verkar sporta en hel del annat trevligt så som Dries och Beau Dessin. Dessutom verkar innehavarna av District vara så mysiga att jag bara vill bura in dem och ha dem lattjande i ett glasterrarie i mitt vardagsrum (som mössen i den där nya försäkringsreklamen).

Förresten, mannen på bilden är ingen mindre än United Arrows-mannen på en Martin Margiela-visning. Exakt vilken roll han har är svårt att säga med utgångspunkt i dess hemsida. Han finns med på bild på flertalet ställen men som vanligt är det mest japanska krumelurer under bilderna vilket gör honom svåridentifierad. Enligt The Sartorialist är han någon slags executive. Det låter vettigt tycker jag.

7 comments:

Calle said...

Japaner ^^ (ledsen Johan, men du vet hur svag jag är för dessa små garderobshärskare).

Helsköna kläder. Lätt och Lagom stilrent och smörigt för mig.

ps. Det är Kurino Hiroshi ,creative designer, på bilden om jag förstått allt rätt.

Johan B said...

Fuck, jag vill med vara creative av något slag. Det är ju det jag allra mest är.

Calle said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Calle said...

Johan vet du om det kan planeras utgångar nere i skåne eller uppe hos dig lagom till jul? Allas våran Åke kommer ju hem om och jag antar att vi kan lura hit Nils också om nu inte vi alla drar över till London istället.

Peter said...

Johan! Trevligt att se dig igår. Liksom passande att du gled in mitt i embassy-remixen. Mer sånt!

Johan B said...

Trevligt absolut. Visst, är rocken sinnessjukt mycket Embassy?

Peter said...

Ha ha, ja den är nog faktiskt det...