2006/11/03

Spot the hot: TWWW tipsar

Gångerna TWWW tipsar om andra modebloggar kan räknas på en handens fingrar och när vi gör det är The Sartorialist otroligt överrepresenterad. Nu är det dags att ändra på det och, hör och häpna, länka till en vanlig svensk konsumtionsinriktad modeblogg. Det är knappt att jag tror på det själv men det är precis så det är.

Hotspot har skrivit en sån där liten lista som man skall ha i fickan när man beger sig ut i kylan på jakt efter det som förgyller ens vardagar och gör ens helger alldeles remarkabelt spektakulära. En lista som man kan snegla på om den där skjortan som såg så fantastisk ut på hängaren inte känns lika optimal när den hamnar på kroppen. Då tar man upp Hotspots lilla lista och kollar om man bryter mot något av budorden på den.

Oavsett hur mycket jag önskar att alla mina kläder vore perfekta popkulturella referensobjekt till det jag älskar (eller hatar) så kommer jag inte ifrån den krassa verkligheten. Kläder måste, åtminstone till en viss grad, passa. Färgerna skall förhoppningsvis förhöja din naturliga palett, snittet bör smickra din siluett och man skall vara noga med storleken så man varken ser för liten eller för stor ut för sin klädedräkt.

Det är i korsningen där popkulturell referensjakt och Hotspots lista möts som man hittar de allra mest välklädda sartorialisterna.

Och det här är inte anledningen till att jag skriver om Hotspot. Bara lite.

4 comments:

Anonymous said...

Jag är ju ett TWWW-fan så jag kollar alltid här först. Sedan försöker jag applicera till tjejmode och hell! Jag tror att det går ganska bra.

Vilket är nyckelplagget för chicks den här vintern?

Johan B said...

Ingen fucking jävla aning. Där har du Hotspot som portvakt till klädhimlen.

Oj, jag ser nu att jag rimmat palett och siluett helt omedvetet. Skumt.

Anonymous said...

Stiligt. Ännu stiligare:

Färgerna skall förhoppningsvis förhöja din naturliga palett, snittet bör smickra din siluett och man skall vara noga med att storleken är rätt.

Ida said...

En sån där lista är precis sånt som gör mode så tråkigt. Inte konstigt att alla ser likadana ut här i Sverige.. visst kan det vara bra att påminna om att du ska handla rätt storlek när du gör dina klädinköp men det hoppas man ju att folk förstår utan "budord" ;)