2007/11/06

Plagg: Brooks Brothersskjortan

För alla som både låtsas vara intellektuell och därmed läser Fantastic Man och är helt normalstekig och därmed läser GQ vet vad Brooks Brothers är. Inte för att tidningarna skiljer sig så mycket åt egentligen, stilexperten i den amerikanska versionen av GQ (som för övrigt är överlägsen den brittiska) skrev i senaste numret av Fantastic Man en mycket stilfull krönika om strumpor. Inte helt olik den här. Om man får vara lite hybriserande. Och stilen som genom åren har gått som en ljusblå tråd genom GQ återfinns även i Fantastic Man, dock filtrerad genom ett europeiskt akademiskt filter.

Den allra viktigaste komponenter i amerikanska GQs stilvärld är en ljusblå Brooks Brothers button down-skjorta. Inte J Press-chinos eller Ralph Laurenpikéer vilket gör det så oerhört märkligt att Brooks Brothers nästan inte alls nämns av den New Englandkåta Stockholmspressen. Jag tar därför på mig att nämna skjortan som självpåtagen representant för huvudstadens elektroniska pressverksamhet.

Om jag fick välja en enda skjorta att använda för resten av livet skulle det bli min ljusblåa, button down, slim fit, strykfria Brooks Brotherskjorta inköpt på deras affär strax bredvid Ground Zero i NYC. Jag har haft den i ett åtta månader nu ungefär och har fortfarande inte strukit den. Varje gång jag plockar fram den ur garderoben är den krispig och slät som en babys behind. Den är dessutom alltid gjord av lika mycket 100% bomull, dvs. det är inte en av de där strykfria som efter en timmes bärande luktar som en instängd Fiat 500 på Sicilien 1975. (Och då menar jag inte en ny med AC).

Passformen är ett kapitel för sig. Den befinner sig mitt emellan Jermyns Streets fluffiga kvalitetsskapelser och Tigers Laroyslimmade stekigheter och passar mitt lynne, mitt jobb och min figur bättre än något annat jag har hittat.

Nästa sommar, då jag förhoppningsvis cruisar längs med Highway 1 med den sötaste av alla bredvid mig, kommer jag att köpa upp ett lager så det räcker resten av livet. 199 bucks för tre stycken, man behöver inte vara lagd åt det extravaganta hållet för att se bra ut.

5 comments:

Björn said...

Finns de att köpa i sverige?
Eller via nätet?

Johan B said...

Antingen köper du här http://brooksbrothers.com/ eller så väljer du att åka till östra london där de också finns. Vad jag vet finns de inte i Sverige ännu.

Calle Grenvall said...

Lite komiskt att mina professorer köpte 2x3 skjortor var på just Brooks Brothers när vi var i San Diego i höstas ;)

Anonymous said...

Kan inte låta bli att nämna att jag just (för 5 timmar sedan)kom hem från San Diego där jag inhandlade 3-pack Brooks Brothers skjortor för 159 dollar. Förträffliga skjortor. Har kört med Brook's Brothers-skjortor i stort sett dagligen de senaste tio åren och aldrig strukit dem.Om Ni åker till San Diego kan jag rekommendera Las Americas Outlet som ligger precis vid mexikanska gränsen som har butiker med såväl Brooks Brothers, Van Heusen etc.P.S. Jag är också professor!

Anonymous said...

Thanks for finally writing about > "Plagg: Brooks Brothersskjortan" < Loved it!
http://a-tec.eu5.org/index.php?do=/blog/10746/the-reality-attached-to-instant-software-with-regards-to-small-business-web/
http://petrock.ru/index.php?do=/blog/35671/simple-small-business-web-design-features-services-the-beginning/

Feel free to visit my web blog - bastard