2009/01/29

Plats: Oasen

Nästa medlem som lämnar Oasis kommer vara en Gallagher och han kommer heta Liam i förnamn. Det finns ingen annan logisk slutsats man kan dra efter att ha sett Oasis live på Globen i onsdags. Noel måste ta sitt ansvar, både som storebror och som enväldigt härskare över bandet, och skicka den bortskämda idoten så långt bort från Manchester så att han hamnar i, låt oss säga Piteå. Eller möjligen Murmansk.

När de inleder med "Rock'nRoll star" tittar vi på varandra, jag, Jonas och Jonas, och är stumma. Stumma av att en av tidernas bästa rockröster sjunger sämre än jag (och då är jag sämst av oss!) och låter som en en hes tupp. Det som skrämmer mig är att det inte verkar beror bara på att han är oengagerad som aldrig förr, Liam sjöng helt enkelt riktigt riktigt dåligt. Hans röst saknade all den karisma som fick oss att köpa parkas och Ben Sherman-skjortor som aldrig förr i mitten av 90-talet för att sedan göra the manc-walk närhelst vi kunde. Enda gången han glimrar till är i "Slide Away" men den som verkligen briljerar är Noel. Eller briljerar och briljerar, snarare är det så att han är den enda som når upp till någon form av indiestandard. Masterplan sjunger han så fint som den fantastiska låten kräver och den enda gången Globen verkligen kokar är när han får igång publiken i traditionell fotbollsallsång till "Don't look back in anger".

Jag är fullständigt medveten om att Oasis 2009 är helt och hållet ointressant och passé. Eller jag trodde i alla fall att de var det. Men döm om min förvåning när vår sektion på sittplats (ja, jag är gammal!) är alldeles nedsållad av indiekids i alldeles för små jeans, alldeles för stora konserttshirts och, well, Converse på fötterna. Jag hade förväntat mig män 30+ att dominera konserten men tydligen har Oasis ändå överlevt sig själva och fått förvirrade 19-åringar att tro att de verkligen fortfarande är bäst i världen. 19-åringar skall inte gå på Oasis, de skall stå och häcka utanför Debaser Medis den 5:e mars trots att det inte har biljett till Glasvegas och hoppas på att nån med lista skall plocka in dem. Förmodligen har rätt så fina "I'm outta time" lurat dem att tro att bandet fortfarande är relevant och intressant när de egentligen är lika mätta och feta som kanal 8s Edward Blom.

Vi skall dock komma ihåg att en gång i tiden var Oasis lika bra som det här. Men det var länge sedan. Nu borde de inte ens få spela förband till ett enda band från Scotland.

4 comments:

Johanni Sandén said...

Borde ni inte skriva ett inlägg om britpopens betydelse för återkomsten av casualmodet någongång?

Johan B said...

Men sådär rent spontant tror jag inte den har så mycket med det att göra. Och har det kommit tillbaka? Var det någonsin borta?

Jag tror att herrarna på Krukmakargatan har mycket mer med casualmodets eventuella återkomst att göra. Inte var det Elasticas, Blur, Oasis, Pulps eller ens Ocean Color Scenes förtjänst.

Anonymous said...

Ηello! I know this is kind of off-topiс however I hаd
to ask. Does buildіng a well-еstаbliѕhеd
blog such aѕ yours take a lot of ωorκ?
Ӏ'm completely new to running a blog however I do write in my diary on a daily basis. I'd like to start a blog so I can shаre my own experience and fеelingѕ onlіne.
Pleasе let me know if you hаve any ѕuggestions
οr tіps for bгanԁ new aspiring blog owners.
Apprесiate іt!

Αlso visіt my blog post - skin lightening

Anonymous said...

You really mаke it aрpear reаlly easy with your preѕentation but I find thіs topic
to be actually one thing ωhiсh I feel Ι
mіght nеver undeгstand. It ѕeems
too cοmрlex and very wide for mе. I'm having a look ahead for your next submit, I'll attempt to get the hang оf іt!


Feel frее to viѕit my page: skin lightening soap