2006/05/15

To kill a darling: Vad pysslar Chloe med?

Jag har alltid trott att jag gillat saker som händer kring Chloe Sevigny. Jag mådde illa till "Kids" för ett antal år sedan, njöt av hennes svala karaktär i "Last days of disco" och tittade givetvis på "American Psycho" för att se om man kan förfäras lika mycket av en film som av en bok. Svaret på den frågan är givetvis att det kan man inte. Boken fick mig att undra vad i helvete jag höll på med, om jag höll på att förlora förståndet medan filmen endast fick mig lätt illamående. Jag har dock kommit på att jag inte är så imponerad av henne som jag först trodde. Hennes kläder har en stor del i den omvändningen.

Chloe har de senaste 10 åren varit indievärlden egna lilla älskling och det är inte så konstigt när man har varit romantiskt involverad med Harmony Korine. Jag får acceptera att det är så, jag kan inte, hur mycket jag än vill, ändra på en hel värld av melankoliska tonåringar som hela tiden söker efter det som ingen känner till. Vad jag kan göra däremot är att prata om Chloes kläder vilket verkligen är något som behövs.

Det här är helt obegripligt. Hår som en tävlingsdansare, dvs. så hårt samlat i nacken att det ser ut som hon har överdoserat på botox, kort klänning med paljetter och nån form av benvärmare som ser ut att vara sydda från en svart gardin.


Tja, klänningen tänker jag inte ens kommentera. Men hennes blick ser ut som om hon har gått på heroin de senaste tre veckorna. That's no way för en före detta IT-girl.

Här vet jag inte vad hon håller på med. Men hon ser ut som en uteliggare som flyttar sätter upp sitt tillfälliga hem i form av trädgårdsmöbler i plast. Så skall väl ändå inte en filmstjärna uppträda.


Vincent Gallo och Chloe på samma bild. Stopp ett tag. Någonstans inom mig vill en liten indiejävul göra små glädjepiruetter. Jag måste titta på Chloes kläder en extra gång för att inte bli alldeles snurrig i magen. Vad gör de där shortsen den här sidan av 1980? De gör mig illa kan jag säga. Dessutom är jag en aning oroad för Chloes förmåga till att reproducera efter att ha klämt ned sig i dem.

Jag vet att HBO bara är en TV-kanal men är man tillåten att spöka ut sig så här bara för att det inte är Oscarsgalan man går på? Återigen botoxfrisyren om än något mer modest den här gången. Hon följer upp med en klänning som inte kan beskrivas på ett annat sätt än ett lila katastrofområde.

Nästa gång någon säger hur de älskar Chloe och hennes sköna svala indieskådespeleri ha de här bilderna i huvudet och ni kan lättare rubba på den ingrodda synen att Chloe aldrig kan göra något fel.

10 comments:

Tilda said...

Mycket bra inlägg!!! Jag har känt mig lite konstig som inte sett storheten i hennes så hypade klädstil. Tack för att du fick mig att känna mig vettig.

johan e said...

Äh, strunta i hur hon ser ut privat, och tänk på alla filmer i vilka hon är fantastiskt klädd. I Broken Flowers tex, läkarrock och kort, lite pucciliknande klänning är en utmärkt utstyrsel!

Johan B said...

Jag är ledsen men hela Chloes uppenbarelse är alldeles för många gånger alldeles för blek för att jag skall falla. Hon var bra i "Last days of disco" för att hon passade så bra in i den blaséformade bilden av åttiotalsyuppien på äventyr i discovärlden. Och det kanske är hennes charm, att vara blek till karaktären. Men i så fall tycker jag inte om henne av samma anledning till att jag har svårt för indiekaraktären generellt sett. Den traditionella indiekonsumenten that is, de flesta hyllade artister inom genren är ju storartade entertainers och personligheter.

carl h said...

Isdans-knuten är ju hur grym som helst. Även ben-bonaderna(!) på den bilden är fantasitska!

Och, Chloë, efter att ha sett den här bilden är allt förlåtet..
http://www.smh.com.au/ffximage/2004/09/14/chloesevigny_gallery__385x550.jpg

Anonymous said...

Försök göra lite bättre research nästa igång ist för att i princip direktöversätta gofugyourselfs samlade chloëarkiv rak av.
/Toby

icki said...

Det verkar inne att dissa Chloes just nu men jag tycker ni missar målet - grejen är inte att hon klär sig snyggare än alla andra utan att hon sätter på sig vad som helst och vågar sticka ut i en krets där alla ser mer eller mindre likdana ut eller går i nån designers ledband. Det är därför hon ska hyllas.

Chloe said...

Aha det var inte så underligt att det kändes bekant...

Lotti said...

Äh, det där är ju bara bullsh*t. Visst, kläderna i sig kanske inte är fantastiska alla gånger men vad som är fantastiskt är Chloes förmåga att bära upp precis vad som helst o fortfarande se så där j*vligt cool ut som bara hon kan göra. Hpn e grym!

Johan B said...

En något mer rättvis referensering nästa gång jag snor från gofugyourself verkar vara på sin plats. Vilket jag givetvis kommer att göra eftersom det är typ världens andra bästa modeblog.

Och ja, visst är det skönt med någon som går emot strömmen för likhetsfascismen i Hollywood men det var egentligen inte det posten handlade om. Egentligen handlar det om att jag är väldigt trött på att hon behandlas som en helt gigantisk stor och skicklig "indieskådespelerska" när hon helt ärligt bara verkar kunna spela lätt neurotiskt och nedbruten ung kvinna.

Och nej, hon ser inte helt fantastisk ut vad hon än tar på sig, hon ser inte fantastisk ut vad hon än tar på sig, hon ser i alla flesta fall helt miserabel ut. Hon ser ut som om hon har sålt smöret och tappat pengarna. Indietrist är bara trist.

J said...

Mmm ... heroinblick