2006/06/26

En blänkare om röda skor

Det här var det enda Andres hade på sig på underkroppen!

The way we wear har agerat lite i ett vacuum än så länge. Det har varit två personer som inte träffat varandra, på var sin sida om en Nordsjö som skriver om vad de själva tycker om fenomen i vår populärkulturella verklighet. Oftast har det handlat om kläder men då och då beger vi oss ut i andra riktningar och skriver om musik, film eller genomför bagateller till genusanalyser. Vi tror att kläder, liksom alla andra populärkulturella uttryckssätt inte kan särskiljas från den kontext de existerar inom. Verkligheten är för komplex för att kunna motivera bärandet av cityshorts enbart med den svepande termen "för det är snyggt och modernt". Vi är relativt ensamma i modebloggosfären att ha det här förhållningssättet till världen vi lever i. Vi är dock inte ensamma helt och hållet, det skulle inte bara vara oerhört trist, utan också en omöjlighet användande den analysmodell av verkligheten vi tror på.

För att inte längre känna oss så ensamma så har vi träffat den svenska populärkulturjournalist som kanske mest av alla de senaste 10 åren har satt någon form av agenda, påverkat folk med eller mot deras vilja och den senaste tiden levererat krönikor för Sveriges allra mest högerliberala dagstidning. Jag satte mig helt enkelt ned på en pub i västra London för att diskutera Savile Row, The Embassy, modskultur och Ebba von Sydow tillsammans med Andres Lokko.

Det var ett samtal som kom att bli mycket längre än vad jag först trodde och eftersom jag hade det så sent som igår så kommer ni få vänta lite på mig medan jag lyssnar på inspelningen och försöker lista ut vad mina anteckningar egentligen betyder. Det här är helt enkelt bara en vinjett, en reklamsnutt om ni vill så ni nu vet vad som komma skall.

10 comments:

R said...

Intressant intressant! Jag är peppad.

Peter said...

Jag med. Ska bli intressant att läsa... Han är ju faktiskt fortfarande en av de absolut främsta teckenitidentolkare vi har, den där Andres.

Anonymous said...

Är det Car Shoes eller TOD:s?

Johan B said...

Car Shoes vill jag bestämt minnas att det var.

Fredrik said...

Vilken vinjett också, ska bli spännande att läsa. Noterade att ni även har ändrat er underrubrik till en mer passande.

Johan B said...

Jag låg och funderade på den ett par nätter och sedan överrumplade jag josef med en oannonserad förändring. Han höll med om att den var med passande. Fast det är klart, hur skall en sådan ambitiös alliteration kunna avslås? :)

Ida said...

Gillar ert sätt att beskriva prylar, kläder och mode. Det blir så mycket mer intressant på det sättet ni vinklar det. Dessutom verkar ni har bra musiksmak och schyssta åsikter ;)

Jag gillar röda skor de passar bra till mina svarta outfits ;)

Johan B said...

The pipettes kan komma som en hel post här snart. (Ja det är klart jag kollade er/din sida). Fast att bara skriva om Pipettes blir lite tråkigt, så det bli i kontexten av Dirty Dancing, kontrakultur och "Be my baby"

Tack för berömmet förresten!

Ida said...

Visst är The Pipettes gulliga och gör skön musik! Då får du säga till när det blir ett inlägg om dem.

Johan B said...

Ida, du får lägga till en länk på er sida så du kommer ihåg att alltid gå in här och kolla ;).