2006/06/19

Hitta stilen: Grime och britterna

När man bott i London ett tag så har man, om man är intresserad av musik, varit på klubben 333 på Old Street. Jag trivs bäst i rummet på översta våningen där DJen i stort sett står mitt på dansgolvet och oftast spinner en blandning mellan "Last night changed it all" och modern dansant R'n'B som jag inte har en aning om vad det är. Det är souligt och det är svängigt och det räcker för mig.

På mittengolvet pumpas det ofta house av varierad sort. Det kan vara minimalistisk Trentemöllerkreationer eller garagepredikan med gospelkörer beroende på vem som spelar men det är nere i källaren som man hittar 333:s själ. Där är det som varmast, hårdast och det är där som man hittar den mest kontemporära musiken på Londons klubbscen. Här är det grime som regerar, här är det pistolskott i mixen och publiken ser oftast ut att vara klädda för att begå någon form av brott. Här nere regerar Filaträningsoveraller, Meccajackor och kepsar. Jag har inget av de attributen. Men jag har varit där nere och dansat iklädd sammetskavaj, rosa skjorta och rosa näsduk så jag antar att ingen där nere egentligen vill begå brott, de vill bara se ut som om de ville. Det här är englands svar på 50 Cent och whichever hip-hopartist som är the flavour of the week och även om jag inte är såld så är jag inte heller avogt inställd.

Det här kom ut i maj förra året men det är fortfarande så vansinnigt svängigt och brittiskt att jag inte kan undanhålla er från den. Vill ni se videon så bjuder Virgin på den här.

Tillägg:

Det har kommit till min kännedom att den här låten postades i september förra året här. Vi tackar "Oh my god what the fuck" för den goda smaken och dansar vidare.

7 comments:

Peter said...

Där ett skönt område däruppe... Fast skönare mot Hoxton än Shoreditch tycker jag. Inte lika mycket business...

Johan B said...

Hmm jag har nog ingen say när det gälller att vara business eller inte. Jag är väldigt business. I alla fall just nu.

Peter said...

Just nu är jag också det. Eller ganska i alla fall.

Johan B said...

Sartoriellt sett är jag snuskigt finansmarknad just nu. Fast det är klart, läser man "The bonfire of the vanities" kan man inte göra få annan inspiration, Sherman McCoy är min nya antihjälte.

Näsduken, har jag numera bestämt mig för, skall vikas till en rak kant ovanför fickan. Det är skarpast och mest hardcore.

R said...

Mer kläder, mer musik:

Harvey Nicks är sjukt het! Blev tipsad om den någon gång i höstas av en vän. Är det det här som är grime alltså? Jag har alltid undrat.

PS. Last Night Changed It All är världens bästa (dagen-efter?)låt, så underbart perfekt.

R said...

http://www.7digital.com/downloads/brothers/images/image_main.jpg

För övrigt väldigt härliga killar!

Johan B said...

Aquascutum!!! Casual!!! Grime!!!

Det enda jag vet om "Last night..." är att jag gick ned på knä när jag hörde den första gången på 333. Och att den är helt fantastisk. Och att de där morgnarna som den stämmer oftast är smått fantastiska.