2006/06/05

Sneakersnojan - den andra sidan

The way we wear dömer inte. The way we wear vet att vårt sätt att se på verkligheten bara är en facett av den diamant som kallas livet. Därför känner vi oss inte nödbedda när vi får email hela vägen från New York av en av våra nära och kära som precis gått ned sig i det så berömda sneakersträsket där han ber oss publicera en gästpost här på sidan.

"Varje sneakerfreaks våta dröm måste vara affären Alife Rivington Club i NYC. I de aningen skabbigare kvarteren av Soho (som dock antagligen inom en snar framtid kommer gentrifieras, i enlighet med storstadens naturlagar) ligger 158 Rivington St. Adressen utgörs endast av mörktonad glasdörr utan någon som helst avslöjande text. Efter en kort tryckning på ringklockan blir man inbuzzad i ett ungefär 15kvm stort avlångt rum med en bänk längs ena väggen & en hylla med skor längs den andra. Vid mitt besök förra veckan var de enda andra i lokalen två japanska kunder (så klart) & affärsinnehavaren, en biffig svart man med armarna i kors, iklädd uppfälld hoodie & solglasögon. Välkommandet utgjordes av en lätt, knappt märkbar nick. Ur högtalarna strömmade stenhård crunk på högre volym än som var nödvändigt. Eller så var det just adekvat ljudstyrka för deras affärsidé, vad vet jag. En lätt surrealistisk upplevelse. Och skorna? Trots min begränsade kunskap inom området insåg jag att jag kommit till den innersta av sneakerskretsar: Air Max 1, Stan Smiths, shox, Air Force One, Vandals, alla med skumma, underbara & bisarra färgkombos. Priserna var inte utsatta. Tur var nog det."

Vill ni fortsätta diskutera sneakers med mannen på bilden hittas han lättast på klubbar som Spy bar, F12 och Trädgårn i sommar. Jag kommer dock stå bakom hela tiden och säga att ni båda blivit lurade!

3 comments:

Anonymous said...

Interesting website with a lot of resources and detailed explanations.
»

Anonymous said...

Nice! Where you get this guestbook? I want the same script.. Awesome content. thankyou.
»

Anonymous said...

I find some information here.