2006/09/21

Hösten är Ascottid

Ni har väl alla kännt att hösten är på väg? Det där kalla stinget i luften på morgonen, fåglarna som inte sjunger så mycket längre och växterna omkring en som håller på att ruttna och dö. Men ett av de mest tydliga hösttecknen är desutom att folk försiktigt börjar lufta sin mer tunga del av garderoben. Hur många av oss har inte svettats i en alldeles för tjock jacka eller tröja under en gångtur när man överambitiöst svept in sig med oktoberkänsla i kroppen? Det här misstaget att ta på sig för mycket gäller också halsdukar, det är dock ett problem som avhjälps mer lättvindigt än det förra. Lösningen stavas Ascot-scarfen. Det är sydd i ett tunt tygstycke och är en variant på den om förut postade kravatten. Den fick sitt epitet genom att den med fördel bars till tredelad kostym ihopsatt med en nål vid de hästkapplöpningarna på banan i Berkshire. Man kan verkligen föreställa sig hur tea-time, nernålade hattar, kikare med snidat handtag och en grå ascot med rombiskt mönster ramade in anorektiska jockeys, hästar och blekgrönt gräs. Själv struttar jag runt med min beigebruna mönstrade (inköpt i London förra hösten) regelvidrigt och slarvigt knuten kring halsen. Den fungerar ypperligt både till jacka, kavaj och tröja och jag har blivit kallad gayig i den, ett betyg så gott som något.

8 comments:

Erik said...

Det där lät intressant. Vet du om man kan få tag i Ascots här i sverige?
Mvh Erik

Peter said...

Ha ha, klart som fan gayig är en komplimang i dessa underbara bigbrothermänniskor-fashion. Och regelvidrigt och slarvigt knuten är själklart att föredra...

Kerstin said...

Snyggt du skriver. Kan tjejer också ha Ascot-scarf?

Johan B said...

Gayigt är den största komplimangen man kan få! Det kan måhända ses som en oerhört inskränt åsikt som jag hur många gånger som helst prövat mot min bögvänner. Jag frågar dem om de tar illa upp då jag använder homosexulla uttrycksmedel när jag klär upp mig i traditionellt sett symboler som ses som bögiga. Jag har varit rädd för att trivialisera det som ses som avvikande av det generella etablissemanget men som för dem är verkligheten. Ingen tycker att man trivialiserar det!

Därför tänker jag fortsätta ta bögigt som en komplimang.

Ascots kan säkerligen hittas på alla traditionella herraffärer som vanligtvis har oerhört trista kläder. Tyvärr måste man leta i konservatismen mest dunkla och inskränkta vrår för att hitta dem.

Så klart tjejer kan ha ascots! Beckham hade sarong, vi har ascots. Han kommer aldrig förstå hur mycket mer upprörande för etablissemanget att ha ascots och lyssna på Hot Chip eller Pet Shops boys men det gör vi. Alltså fortsätter vi bära ascots i ungefär ett år till. Sedan är det dags för nästa sväng. Jag spår japanska plastkläder. Eller om jag får drömma, kläder från Indien som för första gången bryter igenom de popkultulturella barriärena och inte bara är etnokorrekta. Jag tror det kommer. Peter och mina halsdukar är bara början.

Ta nu inte det här på för mycket allvar, vi förfestar i Lund och skall besöka min gamla studentklubb som alldeles för gamla. Det kommer bli fint och uppseendeväckande.

Josef, skall du till Smålle i morgon när Johan och Lamourmaffian gästar heavenly där?

Erik said...

jag bara måste få tag i en eller ett par... slarvigt knuten, det låter bra. Dekadent.

Josef Davidsson said...

Tack. Alla ska ha Ascot. Kunde inte beskriva det bättre själv, än Johan gör.

Johan: Vet ej. Ska på hemmahosfest och lider dessutom av sviterna från gårdagen, så jag känne mig lite skakis. Slå en pling.

Anonymous said...

Själv brukar jag använda plastrong, dock innanför skjortan. Är inte plastrong och ascot samma sak?

Josef Davidsson said...

Plastrong innanför skjortan är en farlig flört med Sven-Bertil. Går den hem är den briljant, man landar man på andra sidan skranket är man riktigt illa ute.