2006/11/20

Plagg: På foten

Det bllir korta spridda skurar de få gånger jag postar nu för tiden. Jag skyller på fortsatta sinnesjuka arbetstider och det molokna vädret. Eller ett väder som gör en moloken. Vädret i sig kan väl knappast vara moloket.

Lördagen, som var avslappnande och utvilande, bjöd på relativt spännande shopping med de handsydda Chelseabootsen som den absoluta höjdpunkten. Jag inledde med att gå till Nitty Gritty för en relativt god kastanjerisotto och fingra lite på en Dufferkostym. Det var som vanligt, mysigt och hemtrevligt. Sedan begav vi oss till Needy Greedy för att se om de hade fått in några spännande kap. Det hade de tyvärr inte men den trevliga unge herrn i Crombie bakom disken tipsade om Alfred Sargentskorna som finns på den där kackiga herrekiperingen mittemot Systemet på Folkungagatan.

Jag tog honom på orden, gick dit och spontanhandlade de dyraste skorna jag någonsin köpt. Förvisso inte i Church-prisklass men ändå så pass dyrt att jag fortfarande inte har kommit ned på jorden ännu. Fast nu svävar jag en aning mer välklätt.

7 comments:

Puman said...

Somliga går INTE i trasiga skor. :)

Johan B said...

Fram till nu gjorde jag ju det. Ett par sönderslitna Rizzo från 2004. No more. De här skall hålla i 10 år.

dan s. said...

"Kackig"? Jag vet inte... jag har alltid tyckt dom haft snygga skor i fönstret när jag gått förbi.

Johan B said...

Har du sett det deras skjortor? Ohh vad illa. Men underbar tant bakom disken.

Anonymous said...

Fresh! Den där på Folkungagatan måste genast undersökas närmare...

johan e said...

Fina skor! Det är kanske som det sägs, att har man en gång köpt ett par engelska skor, kommer man aldrig vilja gå i nått annat igen. Jag har precis hämtat ett ebay-fynd på posten, ett par brouge-monk's från Loake. Synd bara att man knappt kommer kunna använda dem utomhus förrän i vår.

Adam said...

Kackig var namnet! Att en sådan butik med så risig konfektion saluför såpass vassa skor. Köpte ett par likadana chelseas, fast mörkbruna i mocka, där för tre år sedan - riktiga favoriter.