2006/11/20

Plagg: Dandy-polon i pastell

Jag stod i helgen inne på Judiths och smakade på en vit polotröja att bära till min midnattsblåa kavaj inför högtidssäsongen. Tyvärr kände jag mig alltför överlastad med väskor, slips och cardigan för att dyka in i provrummet så jag köpte den aldrig. Och det kanske var tur det. För man kanske skall köpa en ny tunn, tunn ullpolo från Crombie eller John Smedley istället för en sliten begagnad. Generellt sett är ju second hand att föredra när direkt kroppskontakt med plagget ifråga inte har varit aktuellt, som t ex med en rock eller parka.

Man skall dock se upp så att man inte ser ut som en ung man från Lidingö om har dykt lite för långt in i sin pappas mentala garderob i jakt på en unik look till fredagskvällen på Köket. Då blir det lätt konservativt manstugg över en konjak i jaktstugan istället för den svala internationella playboystilen man är ute efter. En sån där playboy som känner diplomater i Kairo och jagar med falkar, en sån där playboy som Per Hagman hade varit om han hade haft pengar.

7 comments:

Anonymous said...

Exakt. Vet inte vad det är med falkarna alltså. Fanns skitcoola falkar (eller om det var ormvråkar) när jag var liten. Håller med, inte second hand på just dem.

Jocke Bollywood said...

Alltså, om man verkligen är en sån dandy så kommer man undan med en polo under kavajen. Men de flesta bor i en villa i Täby och håller på med något så oglammigt som automation. Lite generaliserat, men poängen är att det finns tre typer av polo-under-kavajanvändare: Hockeypappa, arkitekt/curator, snobb. Vilken vill man eftersträva?

Tread lightly...

Johan B said...

Det är en delikat linje att balansera på, det har du helt rätt i Jocke. Det finns ett bra exempel inne på Nitty Gritty som jag har njutit lite av några gånger. Miu Miu-kavaj och en riktigt mörkt vinröd polo. Mumma säger jag.

Har du tur Jocke så får du se mig i vit och sammet på fredag.

carl_h said...

Såklar är det en turtleneck i kabelstickad ull från nordnorge man vill ha i höst. Eller en grå dito från Margiela. Vilket som går bra.

Vilka ska på Nitty-festen på tors?

Blancaflor said...

Du beskriver stilen så bra att jag ser dig susa fram i Lago Como iklädd bilhandskar i en vintage Fiat.

Calle said...

061003: Per Hagman och Christine FALKenland har högläsning på Töreboda stadsbibliotek.

tråk )

Adam said...

Se upp för polos från John Smedley, kvaliteten i sig är superb, men jag tycker att tröjorna är alldeles för tunna och polokragen för låg och sladdrig.