2006/05/16

Personliga svårigheter: Regn

Imorse när jag steg utanför var det bara att fälla upp kragen och plugga in hörlurarna med Are You Scared To Get Happy: regntunga skyar hade lägrat sig ovanför mitt huvud. Under vintern så är ofta ens kläder så tjocka att regn inte blir något problem, men under våren och sommaren kan det bli ett desto större och jag har inte funnit någon bra lösning på det än.
Jag tillhör de som inte tycker om paraply. Mina blåser alltid sönder, glöms eller blir stulna när de som bäst behövs. Sen är det lite småtramsigt att gå runt med nylonstrut och man riskerar dessutom alltid att dunsa in i någon på grund av den begränsade sikten.
Men hur skyddar man sig bäst mot det där förhatliga regnet utan paraply då? Ja det finns ju vissa situationer där det kan vara lite småroligt att komma in blöt i stugvärmen, men sanning och säga så är väl inte ens liv en romatisk komedi med Hugh Grant speciellt ofta, så oskyddat går bort. Jag har en skaljacka av modern Gore-Tex som egentligen är utmärkt för ändamålet, men det är varken snyggt eller roligt att se ut som teknolog eller bergsbestigare, så den använder jag enbart till mina fjällvandringar. Regnbyxor tänker jag inte ens nämna. Seglargummistövlar fungerar i neutala färger även fast jag tycker de nya pastellvarianterna med prickar, rosetter och gud vet vad faktiskt är ganska smaklösa. Något som är lite småchamigt är en vanlig galonjacka eller kappa tillsammans sydväst men båda har dock nackdelen att vid minsta lilla fysiska aktivitet är man snart lika blöt på insdian som på utsidan på grund av kondensen. Idag använder jag mest en röd bomullsjacka i tunnt vindtyg och någon form av huvudbonad. Det funkar bra vid lättare nederbörd, men vid tyngre regn blir man snart blöt. Jag har ännu inte lyckas hitta någon lösning som fungerar tillsammans med min fåfänga och samtidigt håller mig torr. Kanske någon av The Way We Wears läsare har något tips?

7 comments:

Carl H said...

Det enda man verkligen kan ha på sig i regn är en taxi.

Johan B said...

Haha!

karin said...

det är ju faktist jätte konstigt att det inte har gjorts något åt det här problemet ännu. hur svårt kan det vara att designa en stilfull rock i ett material som andas men fortfarande är vind och vattentätt? får man bara göra fula kläder av gore-tex?
eller är det just för att alla modeskapare har råd att åka taxi som det aldrig har gjorts?
ju mer jag funderar över det nu, ju mer förundrad blir jag...

Josef Davidsson said...

Lite sent från mig, men bra synpunkt Karin! Så svårt kan det inte vara.

Anonymous said...

I'm impressed with your site, very nice graphics!
»

Anonymous said...

Your site is on top of my favourites - Great work I like it.
»

Anonymous said...

I find some information here.