2006/06/03

The new English dandy

Många är de unga män med smak för tradition och sina fäders värderingar som tror de nått klädmässig nirvana när de inhandlat standardverket “Gentlemannen” där allting från proceduren bakom en Gieves and Hawkes-kostym till hur man snoppar en cigarr avhandlas. Nästan lika många stannar också sin undersökning av kläder och dess betydelse i och med inhandlandet av boken i fråga vilket givetvis är djupt sorgligt.

Idag hittade jag, av en slump skall sägas, boken ”The new English dandy” av Alice Cicolini när jag hade tröttnat på utställningarna på Victoria and Albert och istället strövade runt i museiaffären. En fantastisk liten bok än så länge som täcker in mode på samma sätt som The Way We Wear försöker göra. Alice skriver lika gärna om Savile Row skräddarna på Kilgour som om märket ”68 76” i relation till casualskulturens dandyistiska kärna.

När ni har tröttnat på den ärkekonservativa ”Gentlemannen”, ta då en tur ut på Amazon eller motsvarande internetbaserade bokhandel och inhandla ”The new English dandy”. Om ni inte råkar ha vägarna förbi London och Victoria and Albert museum så klart.

5 comments:

Anonymous said...

Very pretty design! Keep up the good work. Thanks.
»

Anonymous said...

Hmm I love the idea behind this website, very unique.
»

Anonymous said...

I find some information here.

Annahita said...

"The new English dandy" finns faktiskt också att köpa på Stockhome på Kungsgatan i Stockholm, för den som är rädd för att beställa på internet.

Auryn said...

Oj, blev lite förvånad men det är min bror ni har på bild :D