2006/06/16

Nu är det rockfestival, nu är det techno och jazz...

Var det någon mer än jag som läste Andrs Lokkos ursinningt ironiserande sågning av rockfestivalen i dagens SvD? Stundtals var det högoktanig humor även om vårt skjutjärn på senare år klickat en smula under sin expressenexil. Det är nu några år sedan jag åkte på någon av de mer klassiska rockfestivalerna såsom Hultsfred, Roskilde eller Arvika och jag saknar dem näppeligen. Ett fenomen som jag dock tycker är roligt är att rockfestivalen och musiken där, på senare år har konceptualiserats till den milda grad att det verkligen är som att gå på maskerad. Man klär ut sig för en vecka och sen är det bra med det och man kan tryggt återvända till sin respektive puppa. På bloggen hotspot läste jag en nästan rörande infantil beskrivning av stil på "music festival". Detta är ett bra belägg för nämnda maskeradtes som naturligtvis är en följd av den genomkommersialisering som alltid dolt sig bakom rockens lackering av äkthet och smuts. I sanning har de människor som hittar sin identitet i ett par pilotbrillor, en skinnjacka och Mando Diao mindre sympatier av mig, än de som klär ut sig och låtsas ett par veckor om året.
Nuförtiden sträcker sig min försyndelse till att jag endast åker till Emmaboda. Mest för att några av banden är mycket lyckade bokningar, man träffar gamla vänner, kan dricka eget Rioja vid scenen och slipper bli kroppsvisiterad 4-5 ggr om dagen. Eftersom jag är såpass förtjust i friluftsliv så är min festivalklädsel mest av allt en poserande skogsmulles mer än en estradör på maskerad...

11 comments:

Laskask said...

Det går att bli så kär utan backstagepass! Och maskeradutstyrsel. Om det nu är målet med rockfestival. Man kan få tinnitus också eller bara en för jävla schysst konsertupplevelse.

Rent allmänt tyckte jag att det verkade som om Arvika hade bättre startelva än Emmaboda, men så har jag ju aldrig besökt några av Sveriges festivaler heller.

Björn said...

Jag föreslår att vi ses över ett glas rosé på gräsplanen framför the Pipettes. Jag tycker ju om dem som bekant.

Johan B said...

Jag kanske skall åka till Emmaboda i år då. Finns hotell så jag kan ångpressa mina kostymer?

Laskask, du tittar inte på fotboll, det är så jävla 1994. Nu funderar jag på att skriva ett alkoholromantiskt inlägg inspirerad av dina Huvudstaäventyr.

Laskask said...

Medhavt vin är klart bättre festivalsällskap än plastburksöl och jag är ganska svag för Camera Obscura så det kan nog bli något. Innan dess är det Accelerator och jag kan tänka mig att Vashti Bunyan + solnedgång är så klyschigt att det slår runt och blir totalt rätt.

Josef Davidsson said...

laskask: Kul att du upptäckte min bob hund travestering... Emmaboda har sitt bästa program på många år. Camera Obscura, Pipas, Darren Hayman, Agent Simple m.fl. Ett besök rekommenderas, jag lovar att bjuda alla som läser TWWW på blandband och vin.

Björn: Du, jag, Rioja, Rosé och ett paket mentholcigaretter till Pipettes. Kan det bli bättre?

Johan B said...

Josef, snart läser väl kanske ungefär 2500 pers i veckan TWWW. Varav ungefär kanske 87% är såna som kanske åker till Emmaboda. Så vänta nu ett tag innan du lovar för mycket.

R said...

Nädu, Johan, sagt är sagt och så var det inte mer med det!

Ses på Pipettes, jag kan nästan känna vinsmaken redan.

Johan B said...

Fine! Josef, beställer du 14 bag in box då?

Josef Davidsson said...

Japp eller jäser på en 40 liters-sats... :)

Peter said...

Min farmor bor i Emmaboda... Och det var skitlänge sen jag full framför scenen på Rasslebygd. Kanske är dags för en reunion...

Laskask said...

Josef! Får man obegränsat med vin eller är det ett glas det handlar om?