2009/01/20

Plagg: Mössan och småstaden

Carlings, JC och den lokala trendiga affären. Det är där vi hittar dem. Männen i mössa, halsduk och en lika urringad t-shirt som vore de Silvstedt med för mycket testosteron. De är alltid coolast i stan (småstan), de har självbild som en alfahane på apberget på Skansen och de har, på ett sätt som för mig är fullständigt obegripligt (jag är ju bara en vanlig betahane, fast jag är in perpetual beta förvisso) ett konstigt grepp över det kvinnliga könet (i småstan).

Det som försätter mig i ett tillstånd av förvirring är att mössmannen har börjat uppenbara sig i min älskade hipsterstad. Se bara på Niclas här ovan. Eller kanske ännu mer på den blåklädda mannen bredvid honom som jag inte har en aning om vem han är. Mössan på sniskan som en modern Anderssonskans Kalle och en halsduk inne på en helsvettig klubb. De dialektiska motsättningarna sätter griller i mitt huvud! Hur kan samma klädsel vara trendigt på Carlings i Skövde och på Hell's Kitchen? Samtidigt!

Fast vänta nu! Jag tror jag har en lösning. Det har jag haft hela tiden, de båda inledande stycken var egentligen bara en lång retorisk fråga. Lösningen är ett klassiskt Columbi ägg.

"Hell's kitchen och Carlings är samma sak!"

Det är återigen en av de där konvergerande punkterna mellan överklassen och underklassen, mellan storstaden och småstaden som jag skrivit om förr. Jag vet inte om det blir tydligare (men det spelar ingen roll för Way we wear skriver inte om trender, vi blottlägger verkligheten som den verkligen är) men det är tydligt att det är så här. Om vi tar just Hell's Kitchen och Carlings som jämförelseobjekt hittar vi fler likheter; musiken de spelar är densamma, det är lika många blonda tjejer på båda ställena och nivån på de fåtal konversationerna som pågår är, well, motsvarande.

Carlings är det nya Hell's Kitchen!

4 comments:

Johanni Sandén said...

Ni är tillbaka! Strålande nyheter! Hoppas ni aldrig slutar igen, saknaden har varit svår.

Johan B said...

Så svår kan den inte ha varit! Men lite svår kanske, ungefär som ett Sudoku.

Jesper A said...

Själv upptäckte jag bloggen i somras och grämde mig oerhört över att jag missat den, men Johan du har ju koll på soulmusik, så var finns det bäst utbud på singlar i huvudstaden, om du nu vet det, hittade just recordmania på östgötagatan men inte varit där pga att jag för tillfället bor femti mil från stockholm, har du varit där? det verkar jävla bra, vet du något merställe? Pet sounds har ju mycket bra fast inte singlar.

Johan B said...

Recordmania är bäst om man skall ha kvalitet. Men helt ärligt så vet jag inte längre. Jag har inte köpt en singel på många år. Jag har Spotify!

Man skall dock alltid dammsuga ställen längs med St Eriksgatan precis över bron från Kungsholmen och upp mot Röda Bergen. Där hittar man säkert alltid lite godis.